Szemészet

Anna volt szemészeten. Szerencsére rendkívül gyorsan végeztünk. Anna csinált mindent amit kellett. Nem hisztizett, nyugodtan végigülte a vizsgálatot. A szeme úgy néz ki rendben van. A szemfenék is szépen kifejlődött. Valami apró fénytörési eltérés van az egyik szemében, de azt mondták, hogy ez a szeme méretének kis fokú eltéréséből van. Most ha jól emlékszem kisebb a szeme egy picit, mint kellene.

Egyébként Anna is itthon van, megfázással küszködtünk, de remélhetőleg már jövő héten minden rendben lesz és megy bölcsibe újra.

Tags: , , ,

2 hozzászólás to “Szemészet”

  1. […] még egy fülgyulladást is, Annának pedig a torka volt nagyon piros. Anna közben volt szemészeten is, szerencsére nincs semmi […]

  2. Judit szerint:

    Hello, elolvastam ez egész naplót, jó látni pozitív példát. Nekem 2010.augusztus 10.-én ikerlányaim szulettek szintén 26.-ik befejezett hétre. A lányok 36 cm-esek és 950g-osok voltak. Ma Johanna 5kg és kb. 56cm, Szofia pedig 4,5kg és 55cm.Mindenen, amit leírtatok (hát egyelore az elején tartunk), mi is túljutottunk. 10 hetet voltunk korházban, ebbol 6 hétig inkubátorban és oktober 21.-én jottunk haza. Akkor a lányok súlya 2810g és 2710g volt és kb. 46-48cm.Szintén kapjuk a Synagis oltást.Járunk szemészetre, pneumologushoz, neurologiára, rehabilitáciora,koraszulott kontrollra és havonta a korzeti gyermekorvoshoz kontrollra.Remélem az orvosok egyszer elfogynak és/vagy novekszik az ido a két kontroll kozt, mert most még elég suru a program.
    Szofia sok mindenen keresztul ment, fertozést kapott (ezért szulettek meg), egy csomo antibiotikummal kezdte az életét, mivel retinopátiája volt (2-es fokozat) megmutotték a szemecskéit, havonta kontrolálják.Valamint IVH -ja volt III. fokozat (agyvérzés),amit gyogyítani nem lehet. Szervezetének magának kell lekuzdenie, de úgy néz ki nagyon jo uton halad. Mivel kétpetéju ikrek, szerencsére Johanna „egészséges” volt, neki ilyen dolgokon nem kellett keresztulmennie.Most négy és fél honaposak, korrigálva másfél..szerintem nagyon ugyes kiscsajok, és míg a dokik meg vannak elégedve veluk,nekem nem lehet okom panaszra…
    Igyekszem nem hasonlítgatni oket sem egymáshoz, sem más koraszulott babához és orulni minden egyes sikernek, minden egyes dolognak, amit megcsinálnak, megtanulnak, amiért megkuzdenek….kívánok nektek is és minden koraszulott mamának, babának..nagyon sok erot, egészséget és ha már jon az új esztendo, nagyon boldog 2011-et.Sok szeretettel.