Újabb vizsgálatok…

Itt az ősz. Anna elmúlt egy éves, ismét mehettünk vizsgálatokra, voltunk betegek is. Kezdem szépen sorban…

Nem is olyan régen egy szép nagy lázas, náthás, torokfájós hullám szaladt végig a családon. Kivétel nélkül mindenki elkapta a hivatalosan „influenza jellegű” betegséget. Találgatni senki nem szeretett volna, hogy mi volt velünk, a kezelés úgyis ugyan az lett volna. Kaptunk egy lórúgásnyi antibiotikumot és vártunk. Bence és én viseltük rosszabbul a dolgot, Anna és anya viszonylag könnyen átvészelte. Bencénesk és nekem kb. két hétbe telt, mire sikerült visszarázódni a normális hétköznapokba. Az egész nagyon gyorsan jött. Egy szerdán elvittem Bencét orvoshoz, nézze meg mert picit köhög, kicsit náthás. Akkor még nem kapott antibiotikumot, mivel sem láza sem egyéb betegség tünete nem látszott. Másnapra sokkal rosszabb lett az állapota. Újra doktornéni. Magas láz, tüdőgyulladás, bágyadtság, egész nap nyűgös és fáradt volt. Kapott egy rakás gyógyszert.

Én aznap reggelre lettem elég rosszul. Nekem szerencsére a lázon és egyéb kellemetlenségeken kívül nem sok bajom volt, de a torokfájás egy jó ideig elkísért. Anna és anya viselte a legjobban. Ők is átestek rajta, de szerencsére nem volt túl hosszú lefolyású. (lekopogom)

Időközben Anna és anya rákerült egy koraszülöttes tájékoztató anyagra. Itt a részlet:

Synagis tájékoztató

Synagis tájékoztató

A kép még nyáron készült. Azóta Anna már sokat nőtt. Már négykézláb mászik, ül. Volt gyógytornásznál, de szerencsére nem szükséges rendszeresen járni. Mindent tud amit kell, csak a lábai picit gyengék. Tornáztatni kell.

A múlt héten voltunk a Péterfy kórházban vérvételen és vizsgálaton. Egy kicsit még vérszegény, de már nem kell szedni vasat. Nyáron a doktor néni javaslatára abbahgyatuk, megnézzük egyedül mire képes. Szerencsére csak nagyon kicsit van elmaradva normális szinttől. Majd menni kell a Péterfy kórházba másfajta vizsgálatra. A helyes megfogalmazás inkább az, hogy menni kellett volna, de mint sok minden más az időpont egyeztetése is máshogy zajlik a Péterfyben és máshogy a SOTE-n. A Péterfy kórház egy levelet küld, hogy egy időpontra legyünk ott. Semmi egyeztetés vagy valami. Biztosan igazuk van és jól működik a rendszer, de elég nehéz összeegyeztetni a mindennapokkal. A SOTE-n mindig lehet több nap közül válogatni és általában a vizsgálatok végén beszéljük meg (akár több hónapra előre) a következő időpontot. Ezt sokkal ügyesebben össze lehet hozni a munkával.

Voltunk a SOTE-n is, ha már így szóba került. Szerencsére ott sem volt semmi gond. Anna viszonylag jól érzi magát a vizsgálatokon. Magyaráz, kiabál, játszik. Most is mindent jól csinált. Egy hónap múlva megyünk valami FQ mérésre, ahol egy hozzáértő doktornéni jól megmondja, hogy Annának milyen számai vannak a fejlődését illetően. Általában minden dolgot elhiszek, amit egy adott témában nálam okosabbak állítanak, de ezzel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok. Biztos vannak típus feladatok, meg egy gyakorlott fejlődés analizáló doktor mindenből tud következtetéseket levonni, de egy idegen helyre vitt egy éves baba tuti, hogy nem úgy fog viselkedni és nem ugyanazokat a dolgokat fogja csinálni, mint otthon, arra mérget mernék venni. Na mindegy… ezek után Anna majd megtudja, hogy számszakilag mennyire van lemaradva, esetleg mennyire van időben.

A héten még vár ránk egy szemészeti vizsgálat. Igen… eltelt az egy év. Lassan egy éve lesz, hogy Anna hazajött. Hihetetlennek tűnik. A vizsgálattól picit tartok, mert ez az egy olyan, hogy nem tudni mit találnak. Azt, hogy megy mászik, nem sápadt azt látjuk mi is itthon. A szeme viszont nehezebb eset. Remélem nem lesz gond. Igazándiból panasz sincsen, majd meglátjuk. Ha lesz eredmény, megírom.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.