1510 gramm, jó és kevésbé jó vegyesen

Anna oxigénjét elvették. Ez jó hír. Nem igazán szeret nélküle lenni, ez a kevésbé jó hírek egyike. Anna szemészeti vizsgálata nem mutatott javulást. Jelenleg még nem tűnik nagynak a baj, de mindenféleképpen vizsgálni kell hetente. A lényeg az, hogy a szemfenéken nem fejlődnek megfelelően az erek. Ez hosszútávon látásromláshoz és legroszabb esetben vaksághoz vezethet. Ezért kell ezt minden héten megvizsgálni és figyelni, hogy mikor szükséges egy lézeres szemműtét. 

Anna szeme a következő pár hétben a legkritikusabb. Aztán majd jön minden sorjában. Hallás, beszéd… Lesz min aggódni.

Az oxigént elvették, ezért ma elég gyakran sípolt a masina, fáradt és bágyadt volt. Dolgoznia kell.

Ennivaló már egy pár napja nem jött vissza, de most, hogy ott voltunk most jött. Ez a legkevesebb.

Történt ma egy elég felháborító dolog és ha még egyszer előfordul, akkor nem hagyom szó nélkül. Minden reggel, hétköznap kb. 6 óra körül, hétvégén kb. 8-8.30 között visszük / viszem a tejet. Ennek ellenére tegnap Anna tápszert kapott. Kérdeztük, hogy ennek mi az oka, de nem tudtak rá válaszolni. A Péterfy kórház tejellátója messze nem olyan mint a SOTE-n volt. Ahogy már korábban írtam a SOTE-n bármikor vittem a tejet átvették hőkezelték és folyamatosan adagolták Annának. Itt nem. Ahogy a tej ellátóknak kedve van. Elméletileg reggel 9-kor kezelik a tejet és addig kell vele odaérni. Elméletileg. A bosszantó az, hogy Tündi hajnali 2-kor és fél 5-kor készít tejet, én 5-kor indulok vele fel és nem adják oda neki. Hát ez szép. Csak gratulálni tudok a Péterfy kórház tejellátóinak (természetesen tisztelet a kivételnek).

Ma sikerült egy olyan orvossal beszélni, akinek valamivel több fogalma volt arról, hogy mi az RSV védőoltás és hogyan kell alkalmazni. Biztosat viszont még mindig nem tudunk. A héten megpróbálunk még ennek utánanézni, utánakérdezni.

Anna tüdeje nem változott. Mivel sokáig volt lélegeztetőgépen ezért a BPD nevű betegség az sajnos meg van. Talán nem lesz vele gond és kinövi, de az oxigén elhagyása nehezebb lehet és az sem zárható ki, hogy visszakerül.

Itt a mai kép, anya símogatja (sajnos ez is csak telefonos)

 

Anya símogat

Anya símogat

 

Frissítés:

Anna 18.20-kor visszakapta az oxigént. Fokozatosan kell leszoknia.

 

 

Comments are closed.