2008 11 havi archívum

Újabb vizsgálatok

2008 11 28

Anna tegnap először látogatta meg a SOTE fejlődésneurológiai rendelőjét. A koraszülött utógondozás keretein belül, Anna hat éves koráig figyelemmel követik fejlődését. Tegnap mozgással és idegrendszerrel kapcsolatos dolgokat vizsgáltak meg. Szerencsére semmilyen lemaradást nem vettek eddig észre. Kúszik, mászik, lépked. Minden olyan dolgot tud, amit egy ekkora gyerkőcnek feltétlen szükséges. Csontjai kicsit puhák, azt a következő vérvételnél meg kell nézetni (a vérben valami kalcium nemtudom micsoda szintet). Mindent összevetve, Anna köszöni szépen jól van. Tegnap már 2910 gramm volt.

 

A jóllakott napközis

A jóllakott napközis

Legközelebb fejlődési vizsgálatra januárban kell mennünk. Addig sem fogunk unatkozni, mert ha minden igaz jövő héten még megyünk oltásra, aztán vérvétel, szemészet, szépen sorjában…

Szemészeti vizsgálat

2008 11 25

Amióta itthon vagyunk mindannyian egyre kevesebb időm jut ide irogatni. Anna ma 2850g. Voltunk szemészeten, a Péterfy kórházban. A jó hír az, hogy nagyon szépen javul a szeme, a kevésbé jó pedig, hogy még vissza kell menni szemvizsgálat(ok)ra.

Anna náthája javulóban van. Van olyan nap, hogy nem is jön semmi az orrából.

Csütörtökön megyünk a SOTE-ra, majd arról is leírom, hogy mi történt.

 

Anna, miután megjöttünk...

Anna, miután megjöttünk...

Anna náthás

2008 11 19

Alig telik el egy kis idő, hogy ne lenne min aggódni. Annának ma kicsit folyt az orra és elég sokszor a száján vett levegőt. Nem tudom, hogy mi okozhatja. Ha nem múlik, akkor megkérdezzük holnap a doktornénit.

Remélem csak mi aggódjuk túl az ilyeneket. Nem is emlékszem, hogy Bencénél is ennyire izgultunk volna egy-egy orrfolyásnál…

Anna újra itthon

2008 11 15

Tegnap nagyon besűrűsödtek a dolgaink, ezért már nem volt időm új képet feltenni. Itt egy mai:

Anna újra itthon

Anna újra itthon

A kórházban Anna rekord mennyiségű tápszert vett magához, így mikor itthon mértük 2550 grammot mutatott a mérleg. Ez azért hatalmas gyarapodás két nap alatt. Nagy valószínűséggel ebből azért le fog adni egy kicsit (ami lehet, hogy nem is baj).

Itthon rendesen eszik, alszik. Jól érzi magát. A jövő héten előreláthatólag nem kell mennünk semmilyen vizsgálatra.

Ezeken kívül nagy változás nem történt.

Annát jól “megtrafózták”

2008 11 13

Anna ma kapott vért. Eddig úgy néz ki, hogy jól viselte. Délután voltunk, Tündi megetette (ja… meg utólag aláírta a beleegyező nyilatkozatot. Fura ez egy olyan kórháznál, aki ha kérnénk valamit elbújik a jogszabályok mögé, de amúgy be sem tartja… na mindegy. Már gyűjtöm a gondolatokat, később majd jól leírom erről a véleményem)

Más nem történt. Védőnéni beállított ma minden előzetes egyeztetés nélkül, hogy megnézi Annát, aztán hamar ment is mivel nincs itthon. Ő erről nem tudott, de mindenkinek megspórolt volna egy utat, ha előtte telefonál, de ez is más dolog.

Fura, hogy nincs itthon. Bence sem találja, üres a kiságy. Most, hogy már itthon volt egy hetet nagyon rossz.

 

Addig itt egy kép, ez is a hétvégén készült. Holnap remélem lesz már újabb itthoni.

 

Anna anyával

Anna anyával

Anna megint kórházban…

2008 11 12

Remélhetőleg csak egy kicsit… A laboreredményei alapján vérszegény. Ezt már akkor tudtuk, amikor hazajöttünk. Azon el lehet gondolkodni, hogy miért nem kapott vért, mielőtt hazajött, vagy miért kellett ma is vért venni tőle, annak ellenére, hogy hétfőn is vettek, de ezt halandó emberek úgy sem érthetik…

A lényeg az, hogy holnap kap vért és ha minden jól megy, akkor jöhet is haza este. Elkiabálni nem szabad! Ha hazajött szólok.

Addig itt egy itthoni kép, a hétvégén készült.

 

Anna itthon

Anna itthon

Anna otthon

2008 11 07

Pontos súlygyarapodást még nem tudok mondani, mivel lehet eltérés a kórházi és az otthoni mérleg között. A mi mérlegünk szerint 2170g.

Hétfőn megyünk további vizsgálatokra és valószínűleg kb. 6 éves koráig figyelemmel fogják kísérni Anna fejlődését (fejlődés neurológia, szemészet, gyógytorna…)

Hétfőn derül ki, hogy vissza kell-e feküldnie egy-két napra, amíg vért kap.

Anna itthon van…

2008 11 04

Anna több, mint 70 nap után hazajött. Illetve hoztuk. Szerencsére eddig nem volt semmi gond az utat jól bírta.

Nagy valószínűséggel még párszor visszalátogat a barátaihoz egy-két napokra, mert most éppen vérszegény. A jövő héten dől el, hogy mikor kell vért kapnia. A szeme nem változott, nem romlott. Van egy kis szívzörej, de kezelőorvosa azt mondta, hogy a vérszegénység miatt van.

Ultrahangos vizsgálatra vissza kell menni majd egy hónap múlva. Nagyon sok minden történik mostanában és nem igazán érjük utól magunkat. Anna azért más mint Bence volt. Akaratlanul is nagyobb a figyelem, nehogy valami baj legyen. Ahogy már írtam, mindig van min aggódni. Most éppen azon, hogy itthonvan és közel-távol egy orvos sincsen. Csak mi.

Bence jól viselte a tesó érkezését. Nem hajlandó eljönni a kiságytól. Még beszélni nem igazán tud, de egész nap azt hallgatjuk, hogy “BABA BABA BABA…”. Kukucskál, nézelődik, néha játékokat dobál a kiságyba.

Anna itthon

Anna itthon

Ma kb. 2100 gramm volt. Még nem igazán szokta meg az új helyet. Nem úgy eszik ahogy a kórházban, de azért eszeget.

Anna ma éppen 2 kg

2008 11 01

Ma volt elméletileg vérvétel, hétfőn pedig szemvizsgálat lesz. Mostanában nem igazán van időm írni, mert lassacskán elveszek a magyar egészségügyi ellátás kusza erdejében.

Szánalmas ez az ország… ami az egészségügyi rendszert illeti ez biztos. Mindenki mond mindent, de írásba senki nem mer adni semmit… (ez nem a Péterfyre vagy a SOTE-re vonatkozik, hanem általában az egészre… tisztelet annak a pár kivételnek…)

Fénykép nincs, mert még nem vagyok túl jól… már több, mint egy hete nem láttam én sem…